Kycklingsoppa med champinjoner

Purjo, paprika och persilja tillsammans med skivade champinjoner ger färg och must åt den här kycklingsoppan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 djupfryst, tinad gödkyckling
  • 1½ liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • ½ röd paprika
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • Persilja

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på kallt vatten och koka upp. Skumma väl.
  2. Salta och lägg i kryddorna. Låt köttet koka på svag värme och under lock ca 20 minuter.
  3. Ansa paprikan, svampen och purjon. Skär dem i skivor och lägg i soppan. Låt soppan koka ytterligare ca 15 minuter.
  4. Ta upp köttet och rensa upp det i vackra bitar. Lägg tillbaka bitarna i soppan.
  5. Lägg i en klick matfett och strö klippt persilja över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…