Kycklingsoppa med rödcurry

Lätt och snabbt lagar du den här soppan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g risnudlar
  • 2 msk thailändsk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 8–10 dl vatten + 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 3-4 msk pressad lime
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 150 g sugar snaps
  • 1 finstrimlad röd chilifrukt
  • Färsk koriander

Gör så här

  1. Koka upp vatten till nudlarna. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, 8 dl vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna. Koka cirka 5 minuter utan lock. Strimla kycklingfiléerna fint. Strimla paprika och sugar snaps.
  2. Lägg ner kycklingstrimlor och paprika i buljongen. Sjud cirka 5 minuter tills de är precis kokta. Lägg ner sockerärterna och hälften av salladslöken precis i slutet av kokningen.
  3. Häll kokande vatten på nudlarna och låt stå några minuter. Häll av vattnet från nudlarna och fördela dem i skålar. Lägg upp kyckling och grönsaker på nudlarna. Häll buljongen över och toppa med resten av den strimlade salladslöken och finstrimlad chili samt blad av koriander.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept