Kyld päronsoppa med chardonnay

En svalkande läcker dessertsoppa enkel att göra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 päron (gråpäron eller Anjou)
  • 1 citron (pressad ca 3/4 dl)
  • 1 lime (pressad ca 2 msk)
  • 2 dl torrt vitt vin gärna Chardonnay

Gör så här

  1. Klyv och skrapa ur vaniljstången. Koka upp vatten, socker och vaniljfrön.
  2. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i fina små kuber och häll genast över citron- och limesaften så de inte mörknar.
  3. Tillsätt päron kuberna i den varma sockerlagen och ställ övertäckt på kylning.
  4. Tillsätt vinet före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…