Läcker fisk- och gurkmix

Fina fisken med mild gurka och krämig sås. En fantastisk middag som man gärna skämmer bort sina gäster med.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 slanggurkor
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • ½ msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk senap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 knippa dill

Gör så här

  1. Skölj och putsa fiskfiléerna. Skär fisken i 3 cm stora tärningar. Blanda fiskbitarna med citronsaften och låt det ligga och dra.
  2. Skala gurkorna och dela dem på längden. Ta bort kärnorna med hjälp av en sked och skär sedan gurkorna i skivor. Skala lökarna och hacka dem fint.
  3. Smält matfettet i en stor gryta. Lägg i löken och låt den fräsa tills den är mjuk. Lägg i gurkan och rör om. Strö över mjölet och bryn i 2-3 minuter. Häll över fiskfonden. Krydda med senap, salt och peppar och täck över med lock. Låt sjuda på medelvärme i 8 minuter.
  4. Blanda ner fisk och crème fraiche. Täck över med lock och låt sjuda ytterligare 8 minuter. Skölj dillen och hacka den grovt. Blanda ner dillen i grytan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp fisken på uppvärmda tallrikar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…