Lättfryst zabaione med melonsås

En fräsch och färggrann dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ dl portvin eller marsalavin
  • 1 dl socker
  • 1½ gelatinblad
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • Sås:
  • 1 liten mogen galiamelon
  • 1 dl socker
  • Färskpressad saft av 1 citron

Gör så här

  1. Värm upp portvinet i en stor kastrull tillsammans med sockret men låt det inte börja koka. Rör om tills sockret lösts sig.
  2. Ställ åt sidan.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp bladen, krama ur dem en aning och lägg på hushållspapper.
  4. Vispa äggulorna pösiga och häll under omrörning ner dem i en tunn stråle i det varma vinet. Blanda ner gelatinet och rör tills blandningen svalnat.
  5. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner den i blandningen. Fördela zabaionen i 4 portionsskålar. Låt stå minst 3 timmar i frysen. Låt den eventuellt mjukna i 15 minuter i rumstemperatur före servering.
  6. Medan zabaionen står till sig så skala och kärna ur melonen. Skär den i små bitar. Vispa/mixa med elvisp eller matberedare ihop melon, socker och citronsaft till en sås.
  7. Servera zabaionen med melonsåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…