Lätthalstrad lax med avokado- och sjögrässallad

Stekt laxfilé och en sallad med avokado och räkor. Kan helgmiddagen bli godare?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 1½ msk sesamfrön
  • ½ sjögräsark (nori)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 msk mirin (alkoholfri söt sake) eller 2 tsk socker
  • 150 g skalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • 4 laxfilébitar à ca 125 g
  • Olja till stekning

Gör så här

  1. Gröp ur och grovtärna avokadorna. Rosta sesamfröna.
  2. Klipp ½ sjögräsark (nori) i fina strimlor.
  3. Blanda detta med olivolja, risvinäger eller äppelcidervinäger och mirin eller socker.
  4. Vänd ner de skalade räkorna. Salta och peppra.
  5. Lägg upp snygga högar av salladen på tallrikar. Stek 4 bitar laxfilé i en het lätt oljad stekpanna i 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg upp laxen bredvid avokadosalladen. Garnera gärna med strimlade noriark.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…