Lasagne med räkor

Mediteransk touch och smakar så gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g lasagneplattor (helst färska)
  • 250 g skalade räkor
  • 3 dl zuccini, skalade och hackade
  • Olivolja
  • Bechamelsås:
  • 100 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 1 l standardmjölk
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 tsk hackad, färsk dill
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilika
  • Salt efter smak
  • Vitpeppar efter smak

Gör så här

  1. Bechamelsås :
  2. Fräs mjölet i smöret tills det är ljusbrunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt koka under omrörning i minst fem minuter. Smaksätt med salt och peppar, tillsätt övriga kryddor. Osten strös ovanpå såsen eller vänds i precis innan såsen används.
  3. Olja en lasangeform, fördela 2-3 lasagneplattor över formen. Häll 3-4 såsslevar av bechamelsåsen över plattorna.
  4. Strö över hackade zuccini och räkor. Gör några lager av fyllningen (jag brukar göra 3-4), täck sista lagret (lasagneplattor) med bechamelsås.
  5. Täck över med aluminiumfolie och grädda i ca 40 minuter i 200º. Ta bort folien de sista 15 minuterna.
  6. Servera med en god sallad!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…