Lax a´la Ankar

Lättlagat här är en god lax som vi gjorde i går. Hur enkelt som helst och perfekt till vardags när man inte hinner eller orkar greja för mkt i köket men ändå vill äta gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1 burk cantadou vitlök & örter (färskost) 125 g
  • 3 dl grädde
  • 1 äggula
  • Knappt ½ dl dill
  • Salt
  • Citronpeppar
  • ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna.)

Gör så här

  1. Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. och dill .Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna.
  2. Servera med potatis, alt. ris och garnera gärna med citronskivor.

Kommentarer

Mycket gott, tack för ett väldigt bra och enkelt recept :-)
Mycket gott!! Jag blandade även i vb-ost samt en hakv fiskbuljongtärning. Succé=)
Mycket gott, ock enkelt. Från Trollmor.
Ska lagas ikväll! :)
Detta var inget jag kommer att göra igen.
Jättegott, men något hände med såsen som inte blev så "såsig" utan mer som äggröra i konsistensen....Använde laktosfri grädde om det kan ha med saken att göra?! Hur som helst, smaken var det inget fel på! :-)
Superenkelt och jättegott! :-)
Gjorde detta då min mans släkt var här på besök. Alla tyckte att det var jättegott. Tack för ett mumsigt recept.
Supergott
Som alla tidigare har sagt så var detta både gott och snabb att tillaga! Kommer att göra det här flera gånger!
Smakade jättegott och var snabbt o enkelt att laga...
Provade detta recept igår, enkelt att göra och så otroligt gott! Kommer att serveras många gånger hos oss!
Tack för ett recept på en underbar rätt. Vi hade pressad potatis, smörslungad sparris och citron till. En klar 5 : a.
Så jätte gott! Min man gillar inte fisk så mycke. Men detta tog han till och med som matlåda till jobbet dagen efter.
Super gott! Fast jag glömde ägget. Men det här kommer lagas fler gånger så jag hinner prova med ägg oxå! :D
Olika, men mest fryst. Jag tycker att lax i ugn är lika ok som färsk när man gör laxgratänger. Mvh Helen
Hej! Låter som ett jättegott recept och ska absolut testa det i dagarna! Tänkte bara fråga ifall du hade laxen fryst och lade in den i ugnen direkt ifrån frysen eller om du lät den tina först? //Johanna
Supergott och så enkelt att göra !
Jag bor också i USA, och jag tänker att färskosten låter som Boursin.
jag bor i usa och kan tyvärr inte hitta cantadou färskost. kan du tänka på ett alternativ?
Kul att Ni tyckte att det var gott! Mvh Helén
Allt åts upp ;-) Jag hade rätten något längre i ugnen än du men nästa gång ska jag minska på tiden. Tack för ett bra recept!!
Oj då! Jag vet inte varför. Jag har gjort detta flera gånger utan att den skurit sig. Hoppas att det gick ´å äta!! Mvh Helen
Rätten var underbar men min sås skar sig. Har jag haft den för länge i ugnen??
Tack för kommentaren och jätte kul att Ni tyckte om detta recept! Mvh Helén Ankar
Verkligen jättegott! Gick hem både hos gubben och mormor :) Kommer lätt göras igen!
Tack!! och så kul att Ni tyckte det var gott! Mvh Helén
Supergott och så enkelt att göra. Barnen och vi vuxna gav full pott allihop. Kommer granterat göras igen:) Toppbetyg.

Liknande recept