Lax- dill- och potatislåda med romsås

En väldigt god bjudmat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 400 gr färsk, gravd eller rökt lax i skivor
  • 20 medelstora skivade kokta potatisar
  • 3 dl hackad dill
  • 4 ägg
  • 4 dl grädde
  • 200 g crème fraiche
  • 80 g stenbitsrom
  • 17 g dill (djupfryst)

Gör så här

  1. Ungsform ca. 20 * 30 cm
  2. Smörj formen med smör.
  3. Lägg ett lager potatis i botten av formen.
  4. Varva dill, lax och potatis, toppa med ett lager potatis.
  5. Vispa ihop ägg och grädde. Häll över och grädda i ugn 175 gr i ca 45 min.
  6. Sås:
  7. Blanda crème fraiche, stenbitsrom och dill. Låt stå i kylskåp en stund. Servera med romsås och citron.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept