Lax i vildsås

Lax av den vilda sorten

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gr laxfile
  • salt
  • peppar
  • 2½ dl matgrädde av valfri fetthalt
  • 2 msk vilt och kantarellfond (Bong´s)
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 tsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 gr. salta och peppra laxen. Lägg i en ugnssäker form.
  2. Blanda grädde, fond, lingonsylt, timjan och häll över laxen.
  3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
  4. Servera med pressad potatis, och gärna en rödlöks och lingonmarmelad till (eller bara extra lingonsylt)
  5. Jag gjorde "såsen" i dubbel sats eftersom det gåt åt ifall man har pressad potatis till.

Kommentarer

Bra! Riktigt jäkla gott, lättlagat o bra!
Supersmarrigt! Det här är det första receptet som får en femma av mig!
Tack för ett mycket gott recept! Är ingen van fisklagare men hade 10 pers på middag igår och det tyckte det var jättegott! Jag stekte dessutom kantareller och lade på laxen innan jag slog på såsen och satte in den i ugnen. Kan även nämna att rödlöksmarmeladen jag gjorde till blev succé!
Göttigt....Ni måste PROVA!
Mums! Ett par enbär pumpar upp viltsmaken ännu mer!
Så enkelt och så gott..... Såsen är "himmelsk". Bjudit på den vid flertal tillfällen och den har allltid blivit mycket uppskattad.
Riktigt riktigt god! Har redan gjort den flera gånger men jag tänkte jag skulle skriva en kommentar. Såsen är helt underbar. Blir bra i matlåda också om det mot förmodan skulle bli något över. Plus för att det är så lätt och snabbt att göra.
Något av det absolut godaste jag ätit i fiskväg!
Fisken blev jättegod! Vi har gjort den i storkök här vid Solviks fhsk och den blev mkt uppskattad.
Jaa...blev inte alls så tokigt! Var lite skeptisk till lingonsylten men det blev riktigt gott. Hade vanlig ugnstekt potatis till. Kommer klart på vårat matbord igen!:)
Jättegod fiskrätt! En klar femma! Gör den gärna på färsk lax (ej fryst - tinad) då är den som godast!! mmmm :o)
Vilken härlig bild för en fiskare måste prova rätten för den ser god ut med //Mvh Thomas
Vi hade ris till. Verkligen supergott!
Detta är en kanonrätt. MUMS :)

Liknande recept