Lax med dill- och västerbottenstäcke

Snabblagad lax med ett täcke av ett spännande täcke av västerbottensost och dill. Rostad blomkål och tomater smakar gott till. /Maud

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Laxen
  • 4 bitar laxfilé med skinn, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • Nymald vitpeppar
  • 200 g riven västerbottensost
  • 50 g torrt ljust bröd
  • 1 knippe dill, 20 g
  • Rostad blomkål
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • 200 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär en ficka längs med laxbiten. Skär inte igenom skinnet. Salta och peppra runt om. Lägg dem på en ugnssäkert fat eller på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Finfördela osten i en matberedare tillsätt brödet och dillen. Kör tills det är finfördelat.
  3. Fördela osten i ”fickan” och över laxbitarna. Ställ in dem mitt i ugnen. Stek cirka 12 minuter mitt i ugnen till täcket blivit frasigt och laxen är färdig.
  4. Skär blomkålen i tjocka skivor. Bryn dem i olivoljan runt om. Salta och sänk värmen. Låt dem fräsa några minuter tills de mjuknar men ska fortfarande ha spänst kvar. Halvera cocktailtomater och blanda med blomkålen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…