Lax med limesås och rotfrukter i ugn

En bra fiskrätt för 2 personer

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 laxfiléer à 125 g (frysta, tinade går bra)
  • citronpeppar efter smak
  • torkad rosmarin efter smak
  • 1 dl smetana, turkisk yoghurt el. crème fraiche
  • 1 pressad lime
  • 1 msk honung
  • cayennepeppar efter smak
  • lite salt
  • 1 msk olja
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 2 palsternackor
  • 2 medelstora morötter
  • 80-100 g kålrot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop en sås av smetana/yoghurt/crème fraiche, lime, honung, cayennepeppar och lite salt. Ställ kallt i kylskåp medan du gör resten.
  3. Skär rotsakerna i stänger (ca 2 cm tjocka) och gnid med olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Baka i ugn i 25-30 min. Känn efter med sticka att rotsakerna är mjuka.
  4. Krydda laxen med citronpeppar och rosmarin efter smak och låt den stå med i ugnen 15-20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lyjons62

Snabb och enkel lax

En god, men enkel rätt med bland annat lax och dijonsenap. Har man bara kommit ihåg att ta fram laxfiléerna ur frysen tidigare, så…

Lax under ett täcke av havet

Låt oss prata om denna rätt, som blev så god och så lyckad! När jag får komplimang efter komplimang av sambon om hur god…