Lax med lingon och viltfond

Denna rätten rekommenderas verkligen !

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond (eller viltfond)
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 gr. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
  2. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
  3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
  4. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, t ex haricots verts, och gärna rårörda lingon

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept