Lax med senapstäcke och krämig sås

Detta är den perfekta bjudmaten! OBS! Laxen kan stå färdig med täcke och allt i kylen...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé á 150 g
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • ev en skvätt vitt vin (rekommenderas)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop senap och ost och bred det över laxbitarna. Stek dem i ugn, i max 10-15 min. Laxen ska vara knappt genomstekt, då är den som godast.
  3. Vispa ihop buljong, grädde och mjöl. Smaksätt gärna med en skvätt vitt vin. Koka upp såsen och låt den koka i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gott att servera till: sockerärtor och pressad potatis.

Kommentarer

Riktigt god och lite annorlunda laxrätt, kommer att göras fler gånger.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr