Lax- och majspasta

Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera. Pasta är alltid bra till vardags. Dessutom här med nyttigt fett. Receptet kommer från boken Nyttiga fetter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g skinnfri laxfilé (Kravmärkt)
  • 200 g fryst bladspenat
  • 1 liten purjolök el 3–4 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Flytande margarin, att fräsa i
  • 2 dl laga lätt (Kelda)
  • 4 dl majskorn
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Valfri pasta att servera till

Gör så här

  1. Börja med laxen:
  2. Skär laxen i kuber.
  3. Lägg ner laxen i lättsaltat kokande vatten.
  4. Använd gärna en vid och låg kastrull, fisken får bättre plats då. Låt laxen sjuda i 4–5 minuter.
  5. Slå av vattnet.
  6. Tina bladspenaten i en kastrull.
  7. Låt det mesta av vätskan koka bort.
  8. Skär purjolöken eller salladslöken i fina ringar och pressa vitlöken.
  9. Fräs purjolök och vitlök i margarin i en stekpanna.
  10. Var försiktig så att purjolöken inte bränner vid.
  11. Tillsätt laga lätt, majs och buljongtärning.
  12. Låt pastasåsen småputtra i 5 minuter.
  13. Tillsätt lax och bladspenat.
  14. Rör försiktigt så att laxen inte går sönder.
  15. Servera med kokt pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept