Lax- och pepparrotssnurror

Går att göra dagen innan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Fyllning:
  • 300 g lax, kallrökt eller gravad
  • 6 salladslökar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk riven pepparrot
  • 3 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vatten och mjölk. Koka upp och dra av kastrullen från värmen. Tillsätt mjöl och vispa kraftigt. Tillsätt äggen och rör kraftigt mellan varje.
  2. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna, 30 x 40 cm. Grädda i 200 grader i nedre delen av ungen, 15-20 min. Låt svalna.
  3. Strimla lax och lök. Vispa grädden och blanda med crème fraiche. Rör ner lax, lök, pepparrot och dill.
  4. Bred fyllningen på pannkaksbottnen. Rulla ihop och svep in rullen i plastfolie. Låt vila kallt innan den skärs upp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…