Laxbakelse

Alltid lika uppskattad förrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g kokt skinn och benfri laxfilé
  • 120 g räkor, skalade
  • 2 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 ask crème bonjour cheddar, 200 g
  • 2½ tsk citronjuice
  • 1/3 krm svartpeppar, malen
  • 12 rundlar kantfritt vitt bröd ca 7 cm i diameter
  • ½ dl dill, finhackad
  • ½ dl persilja, finhackad
  • ½ dl gräslök, finskuren
  • 50 g rökt lax i skivor
  • Sallad

Gör så här

  1. Mosa den kokta laxen.
  2. Tag undan 12 -15 räkor och hacka resten.
  3. Rör ihop mosad lax, räkor och lök med ¾- delar av färskosten. Smaksätt med citronjuice.
  4. Varva bröd och laxröra. Bred resten av färskosten runtom bakelserna och låt dem gärna stå övertäckta i kylen ett par timmar.
  5. Blanda örterna och lägg på en tallrik. Rulla bakelserna i örterna.
  6. Toppa med en skiva rökt lax, några räkor och en dillvippa. Servera laxbakelsen med en fräsch sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…