Laxbiffar med quinoasallad och pepparrotsyoghurt

En snabb och enkel rätt som känns nyttig, i tiden och som är smakfylld.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Laxbiffarna:
  • 350 g laxfilé
  • 1 litet ägg
  • 0,3 dl grädde
  • 1 msk senap gärna söt/stark sort
  • ½ kruka gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Pepparrotsyoghurt:
  • 2 dl god yoghurt
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • Salt
  • Quinoasallad:
  • 1 dl kokt quinoa
  • ½ litet blomkålshuvud
  • ½ slanggurka
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ rödlök
  • 1 citron
  • 2-3 msk dill
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Börja med laxbiffssmeten. Lägg laxfileérna, grädde och senap i en mixer och kör det snabbt till en grov massa. Tillsätt ägg, gräslök och kryddor. Låt vila.
  2. Blanda samman ingredienserna till pepparrotsyoghurten och låt den stå i kylen till serveringen.
  3. Koka quinoan.
  4. Skär loss små buketter av blomkålen och koka dem i saltat vatten tills de är al dente (har tuggmotsstånd kvar).
  5. Skiva rödlöken tunt. Rosta solrosfröna i en het stekpanna. Skala gurkan och ta ur kärnhuset. Skär sedan grova bitar och blanda samman dessa med blomkål och quinoan, lök och solrosfrön. Pressa över halva citronen, häll över 2 msk god olivolja. Klipp över dillen, riv över citronzest och salta och peppra efter smak.
  6. Stek laxbiffarna snabbt precis före serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept