Laxburgare med senapssås

Detta gillar både barn och vuxna

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g laxfiléer
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk gräslök
  • 2 ½ krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 krm svartpeppar
  • Senapssås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Lägg löken i en matberedare och kör tills den är hackad.
  2. Lägg i lax och kryddor och mixa tills det är en grov smet.
  3. Blanda i ägg och grädde och kör beredaren en stund till. Smeten är ganska grov och kletig när den är färdig.
  4. Skala potatisen och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten.
  5. Koka upp och kokas ca 15-20 minuter och häll av vattnet.
  6. Gör potatismos av potatisen.
  7. Smält smöret i en stekpanna och klicka ut laxsmeten i klickar. Tryck till lite så att de blir jämnt platta som en burgare.
  8. Stek några minuter på varje sida.
  9. Blanda crème fraiche med dijonsenap.
  10. Smaka av och blanda ev i mer senap.
  11. Testa gärna att byta ut senapen mot i lime istället. Tag då skal och saft från en lime och blanda med crème fraiche.
  12. Servera med potatismoset.

Kommentarer

Höftade mitt recept pga. mindre laxmängd. Satte även dit lite ströbröd. Toppengoda och full poängpott/ kram Ps Såsen gjorde jag inte denna gång

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr