Laxfilé med fetaost och rostade rotsaksklyftor

Sommarmat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé (ca 500 g)
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g fetaost
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 8 potatisar (ca 800 g), i klyftor
  • 2 palsternackor (250 g) i klyftor
  • 2 morötter (ca 200 g), i stavar
  • 150 g sugar snaps
  • 2 msk rapsolja
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med rotsakerna. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en stor långpanna. Lägg i potatis, rotsaker och ärter. Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  2. Ta ut långpannan. Salta och peppra laxen. Gör plats för den bland rotsakerna. Lägg i den med skinnsidan ner. Smula fetaosten och strö över laxen. Sätt in långpannan igen tills laxen precis är genomstekt och rotsakerna mjuka, 10- 15 minuter.
  3. Strö över gräslöken och servera.

Kommentarer

Jättegott, kanske saknade vi lite "såsig" mat men supergott som det var.

Liknande recept