Laxfilé med parmaskinka

Rätten kan förberedas fram till ugn och förvaras i kylskåp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 laxfiléer
  • 2 små buketter färsk timjan alt. citrontimjan (eller 2 pkt djupfrysta provencalska örtkryddor)
  • Salt
  • Peppar
  • 16-24 tunna skivor parmaskinka
  • Olivolja

Gör så här

  1. Skölj timjan, skär bort de grova stjälkarna och krossa bladen helt i en mortel med en nypa salt. Blanda i lite olivolja och gnid in laxfiléerna med örtoljan. Mal lite peppar över. Inget salt, både oljan och parmaskinkan ger sälta
  2. Packa in varje filé i 2-3 skivor parmaskinka. Ringla till sist lite olivolja över dem. Stek fisken i 225 grader, ca 15 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr