Laxfilé med suffletak

Fluffig favorit från 70-talet ! Servera med kokt pressad potatis och grönsaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 10 cm purjolök
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 tsk riven pepparrot
  • Sufflésmet:
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 ägg delade i gulor och vitor
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar. Skölj och skär purjolöken i slantar. Lägg lax och purjo i en ugnsäker form och häll över buljong. Tillaga mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter.
  2. Häll av buljongen i en kastrull. Låt den bli riktigt varm men inte koka. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggulorna, en i taget. Tillsätt citronskal, saft och ost.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i buljongblandningen.
  4. Strö pepparot över laxen och bred över sufflésmeten. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 8-10 minuter.
  5. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept