Laxfilé med västerbottenost och basilika

Gott och mättande

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 laxfilé utan skinn
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 150 g Västerbottensost
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 kruka basilika
  • Vitvinssås:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Salta och peppra fisken runt om. Finfördela Västerbottensosten med brödet och basilikabladen i matberedare. Fördela ostsmulorna över fisken och sätt in mitt i ugnen 12-15 minuter beroende på fiskens tjocklek.
  3. Servera med potatismos och kokt broccoli. (Går bra med kokt potatis.)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept