Laxfylld kycklingfilé

En god middag med ett glas vin till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde fett 40%
  • 1/2 hönsbuljong tärning
  • 100 g lax kallrökt

Gör så här

  1. Gör ett snitt i kycklingfiléerna. Skär ut 4 små skivor av laxen. Spara resten till såsen.
  2. Lägg laxskivorna i kycklingfiléerna och fäst ihop med tandpetare. Krydda.
  3. Stek kycklingfiléerna i smör ca 5 minuter på varje sida, tills de är helt klara.
  4. Tag upp och håll dem varma.
  5. Hacka laxen smått under tiden filéerna steks.
  6. Rör ut mjölet i lite av vattnet.
  7. Häll i vatten, mjölblandning, vin, grädde och den smulade buljongtärningen i pannan.
  8. Låt såsen koka ihop ca 5 minuter.
  9. Lägg i de hackade laxbitarna
  10. och kycklingfiléerna och låt allt bli genomvarmt.
  11. Servera med kokt ris eller pressad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept