Laxgryta med örter, citron och tomat

Laxgryta med tomater, pinjenötter, citron, vitt vin och örter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 1 dl färska eller frysta örter, t ex persilja, dill, basilika, gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • 4 port pasta, färsk eller torkad
  • 100 g färskriven parmesan till serveringen
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär laxfilén i 2 cm stora kuber. Skär bort skalet från citronen och ta bort eventuella kärnor. Skär citronen i 1 cm stora tärningar. Dela tomaterna, skär bort kärnhuset och skär tomatköttet i tärningar eller strimlor.
  2. Hetta upp en stekpanna. Tillsätt olivolja och stek laxtärningarna runt om i 3-4 minuter. Låt sedan pinjenötter, tomater, citron, örter och vin steka med i 1-2 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med nykokt färsk pasta blandad med parmesan, olivolja, salt och peppar samt med en blandad grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…