Laxkuber med mandelpotatiskaka och rödbetor

Saftiga kuber med smakrik potatiskaka och snabbinlagda rödbetor. En riktig festmåltid!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 medelstora rödbetor
  • 1 dl ättika, 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 600 g mandelpotatis
  • 1 dl vispgrädde
  • 2½ dl créme fraiche
  • 1-2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 dl riven västerbottensost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 500 g laxfilé med skinn
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att göra iordning rödbetorna. Skala och skiva betorna riktigt tunt, gärna med mandolin. Blanda med lagen i en skål och låt stå i rumstemperatur undertiden du gör klart rätten.
  3. Skala och skiva mandelpotatisen tunt. Blanda potatis och grädde, créme fraixhe, riven vitlök och ca 1½ dl av osten. Salta och peppra. Små koka blandningen ca 5-7 minuter.
  4. Klä en form, ca 2 liter med bakplåtspapper. Häll i potatisröran och grädda mitt i ugnen ca 25-35 minuter. Prova med en sticka när potatisen är klar. Strax innan den är helt klar strör du över resten av osten. Ta ut potatiskakan och låt den stå och svlna något medan du lagar fisken.
  5. Smörj en ugnsform med olivolja. Skär laxen i kuber, salta och peppra och lägg bitarna i formen med skinnsidan nedåt.
  6. Sätt in i ugnen och tillaga 10-12 minuter. Ta ut laxkuberna och rulla i hackad persilja.
  7. Servera laxkuberna med potatiskakan och rödbetorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept