Laxlasagne med paprikasås

Här får du prova på ett nytt sätt att laga lasagne. Vad sägs om en fyllning som består av lax, sparris och en underbar paprikasås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 8 lasagneplattor
  • 8 färska eller konserverade sparrisar
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Saften av 1 apelsin
  • 1 krm salt
  • 1½ krm vitpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 dl riven ost, stark
  • Paprikasås:
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • ½ msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 1-2 krm rosépeppar

Gör så här

  1. Börja med såsen. Ansa och hacka paprikorna och löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök och paprika i 2-3 minuter. Skala och pressa ner vitlöksklyftan och häll på vattnet. Låt sjuda ihop ca 15 minuter. Krydda med salt och smula ner rosépepparn. Mixa såsen i en matberedare eller mixer tills den är jämn och slät.
  2. Koka upp saltat vatten och lägg i lasagneplattorna. Koka plattorna tills de är precis mjuka, ca 7 minuter. Om sparrisen är färsk så koka den i lättsaltat vatten tills den börjar mjukna.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Tärna laxfilén. Riv över apelsinskalet och pressa över apelsinsaften. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxen på medelstark värme under omrörning i 5 minuter.
  4. Varva lasagneplattorna med lax, sparris och sås i en smord ugnsfast form. Strö över osten och gratinera i ugnen i 5 minuter.

Kommentarer

Lax-lasagnen var supergod. Hela familjen gillade den. Tack för receptet / Malin.
Hur mycket Rosépeppar ska det vara? Mvh.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…