Laxpaj

Det här receptet fick jag smaka på jobbet, själv är jag inte så förtjust i avokado, men passar bra ihop med resten och i slutändan, en riktigt god paj!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 gr smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 250 gr strimlad, kallrökt eller gravad lax
  • 10 cm purjolök
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 avokados
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1½ dl riven ost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta samman till en runf degboll, gärna i en matberedare. Svep in i plastfolie eller en fryspåse och låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt på ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en smord form som är ca 24 cm i diameter. Nagga gärna skalet med en gaffel.
  3. Förgrädda skalet i ca 10 minuter. Under tiden kan du skära laxen i mindre bitar. Strimla purjolöken och finhacka dillen.
  4. Skala och kärna ur och skär avokadorna i tunna skivor.
  5. Fördela lax, dill och purjolöken i det förgräddade pajskalet. Häll på äggstanningen och lägg sedan ner avokadoskivorna.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept