Laxpaj med purjolök

Utsökt, utsökt, utsökt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 3 dl mjöl
  • 6 msk margarin
  • 4 msk vatten
  • Fyllning:
  • 300 g laxfilé utan skinn
  • 2 purjolöksstjälkar
  • 20 g syra (rumex)
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 naturell yoghurt
  • 1 dl mjölk
  • 100 g riven comtéost (eller efter tycke)
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rengör purjolöksstjälkarna och skär dem i bitar om ca två cm. Koka dem i ca 15 minuter.
  3. Blanda pajskalsingredienserna i en skål och arbeta samman till en deg. Bred ut degen i en ugnssäker form och förgrädda i 6-8 minuter.
  4. Skär laxen i remsor, salta och peppra den. Skölj och hacka syran grovt.
  5. Vispa upp äggen tillsammans med yoghurten, mjölken och hälften av den rivna comtéosten. Peppra. Låt purjolöken rinna av och blanda ner den.
  6. Täck botten av pajskalet med syra och däröver laxremsorna. Häll över grädd- och purjolöksblandningen och strö över resten av den rivna comtéosten. Låt stå i ugnen ca 20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…