Laxpaj med quinoabotten

En lite annorlunda laxpaj med quinoabotten och en underbar fyllning. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 4 dl kokt quinoa
  • 3 dl majsmjöl
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 200 g gravad lax
  • 3-4 kokta potatisar
  • 2 dl gröna ärter
  • 3 ägg
  • 250 g kesella
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g riven mozzarellaost
  • ½ dl finhackad dill
  • Garnering:
  • 100 g grön sparris
  • 100 g rökt lax
  • 1 citron

Gör så här

  1. Mixa samman quinoa, majsmjöl, smör och ägg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Ställ kallt i 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tärna laxen och skiva potatisen. Förväll ärterna några minuter i lättsaltat vatten, häll av och mixa till ett mos. Lägg potatisen i bottnen av formen, bred över ärtmoset och toppa med laxen.
  4. Blanda ägg, kesella, grädde, mozzarellaost och dill. Häll blandningen över pajen och grädda i ca 35 minuter.
  5. bryt av nedersta delen av sparrisarna, lägg i en form med kanter. Koka upp lättsaltat vatten och häll över sparrisarna, låt stå 10 minuter.
  6. Garnera pajen med laxrosor, sparrisar och citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept