Laxpaj med rotfrukter

Om du vill äta gott och dra ner på köttet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • 500 g lax
  • 300-500 g strimlade rotfrukter (frysta el färska)
  • 150 g cocktailtomater
  • 3 ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl mjölk
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak

Gör så här

  1. Arbeta in smöret i mjölet med händerna eller en gaffel.Tillsätt vattnet och knåda till en pajdeg. Tyck ut den i en form. Låt vila i kylskåpet minst en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Täck pajbottnen med de tinade (eller färska) rotstrimlorna och sätt in i ugnen för att förgrädda ca 10 minuter. Tärna laxen i så stora bitar du vill ha. Vispa ihop grädde och mjölk med äggen och kryddorna.
  3. Ta ut pajen ur ugnen och fördela lax och tomater ovanpå. Häll över äggstanningen och in i ugnen igen ca 30-35 minuter.
  4. Ett torrt vitt vin passar bra till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr