Laxrullar som drinktilltugg eller med bröd.

Som tilltugg till drinken, eller som vikning på ett gott bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 gram rökt lax, färskrökt i tunna skivor
  • 2 st gelatinblad
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • Vitpeppar, mald
  • Gräslök, finskuren
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • ½ pressad citron

Gör så här

  1. Täck en bricka eller skärbräda med plastfolie. Lägg ut laxskivorna en aning omlott på brickan
  2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
  3. Rör försiktigt samman crème fraiche med salt, peppar, gräslök och stenbitsrom.
  4. Häll citronsaften i en liten kastrull. Lägg i de mjuka urkramade gelatinbladen. Smält försiktigt över svag värme. Häll gelatinet i crème friacheblandningen under omrörning och låt det tjockna till en kräm.
  5. Bred krämen över laxskivorna. Låt krämen stelna något och rulla sedan ihop som en rulltårta. Låt stå i kylen 3-5 timmar.
  6. Servera som förrätt i inte alltför tjocka skivor, gärna med fräscha sallatsblad och smörstekt bröd. Rullarna är även goda som matiga drinktilltugg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…