Laxsallad med chutney- och currydressing

Perfekt sommarmat! Denna rätt kan man både göra som en förrätt, som en huvudrätt, eller ha på buffébordet. Servera gära med ett gott bröd till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 bit skinn- och benfri laxfilé (ca 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk mango chutney
  • 200 g sockerärtor
  • 150 g champinjoner
  • 1 färsk lök
  • 200 g morötter
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 liter sallad, valfri sort
  • 1 msk olja
  • Dressing:
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 2 tsk curry

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Skär laxen i tunna skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Krydda med salt och peppar. Bre på mango chutney.
  2. Skala morötterna. Koka morötter och sockerärtor i ca 1 minut i lättsaltat vatten. Spola dem sedan kalla i vatten.
  3. Skiva champinjoner och lök. Dela körsbärstomaterna och salladen.
  4. Smaksätt créme fraiche med curry. Blanda alla grönsaker med olja. Stek laxen i övre delen av ugnen i 1-2 minuter. Servera laxen på salladen med dressingen till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr