Laxspett på potatis- och grönsaksbädd

Marinerade laxspett på en bädd av potatis, rödlök, oliver och cocktailtomater Laxen bör marineras 1 timme

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g färsk laxrygg
  • Grillspett
  • Marinad:
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 2 tsk tomatpurè
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk akaciahonung
  • Potatis- och grönsaksbädd:
  • 600 g potatis, kokt
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 dl svarta urkärnade kalamatoliver
  • Garnering:
  • Citronskivor
  • Färsk timjan

Gör så här

  1. Ugn 200°
  2. Skär laxryggen i 1½ cm breda bitar.
  3. Blanda citronsaft, olivolja, stött saffran, tomatpuré, salt, nymald svartpeppar och honung i en skål.
  4. Lägg marinad och lax i en påse och marinera i kylen i ca 1 timme.
  5. Blötlägg träspetten och sätt dubbla spett i varje laxbit, då är de lättare att vända.
  6. Lägg kokt, skivad potatis och rödlöksklyftor i en smord ugnssäker form och blanda med olivolja.
  7. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  8. Lägg på tomater och oliver och blanda.
  9. Lägg laxspetten överst eller på kanten av formen och stek i ca 10 minuter.
  10. Vänd efter halva tiden.
  11. Garnera med citronskivor och färsk timjan.
  12. Lycka till! Smaklig måltid

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept