Laxtårta

Låter gott så detta ska testas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/2 kg laxfilé med skinnet kvar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk peppar
  • 8 dl crème fraiche
  • 1/2 dl grovsalt

Gör så här

  1. Strö grovsalt i en ugnssäker form och lägg i laxfilén med skinnsidan på saltet. Salta fisken och krydda med citronpeppar och peppar.
  2. Sätt ugnen på 150°C. Sätt formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter. Vispa crème fraiche fluffigt och tjockt.
  3. Ta ut fisken och låt svalna i ca 10 minuter. Lägg crème fraichen på laxen och ställ sedan tillbaka i ugnen. Tillaga ytterligare ca 15 minuter.
  4. Garnera med valfritt tillbehör enligt nedan och servera nykokt potatis och en grönsallad till fisken.
  5. Förslag till olika garneringar:
  6. Jordgubbar
  7. Färska örter såsom Rachad
  8. Eller annan färsk örtkrydda
  9. Vattenkrasse
  10. Dill
  11. Citron,
  12. Lime
  13. Röd fiskrom

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept