Laxterrin med vinsmak

Säkert mycket gott för dom som gillar fisk. Man måste ju variera sig lite va.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 gelantinblad
  • 800 g varmrökt lax
  • 1 purjolök
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl lätt créme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 200 g kallrökt lax i tunna skivor

Gör så här

  1. Lägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Ta bort skinn och ben från laxen.
  3. Mixa laxen i en matberedare. Skölj, ansa och fin strimla purjolöken.
  4. Värm vinet i en kastrull. Ta upp och låt gelantinbladen smälta i vinet. Låt blandningen svalna något.
  5. Blanda laxen med purjo och lätt créme fraiche.
  6. Häll i gelantinblandningen i en fin stråle under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  7. Klä en avlång form ca 11/2 liter, invändigt med den kallrökta laxen. Fördela sedan laxmoussen i formen och ställ kallt i 3 timmar så den stelnar.
  8. Stjälp upp laxterrinen på en skärbräda och skär den i tunna skivor. Servera den tillsammans med salld och citron.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…