Len kycklinggryta med sting

Hade tomatsås över från helgens pizzabak så jag serverade detta till middag i kväll. Gick åt på en gång. Gjorde så här ungefär:

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g kyckling innerfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöks klyftor
  • ½ dl vitt vin
  • 5 färska champinjoner
  • 250 g broccoli mexicana
  • 15 svarta oliver
  • 4 dl lätt créme fraiche
  • ½ sats tomatsås-grundrecept
  • Lökpulver
  • Soja
  • Kött- och grillkrydda (knorr)
  • Svartpeppar
  • Socker
  • Persilja
  • Olivolja

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor och lägg den i en marinad gjord av soja, lökpulver, svartpeppar och kött- och grillkrydda. (mängd kryddor efter smak).
  2. Hacka röd- och vitlök fint under tiden kycklingen ligger och drar.
  3. Hetta upp olivolja i en djup stekpanna.
  4. Bryn kycklingen, lite i taget, så den får stekyta. Lägg sedan i löken och stek ihop den med kycklingen. Häll i det vita vinet och låt vätska koka in i köttet.
  5. I med grönsakerna, oliverna, tomatsåsen och créme fraiche.
  6. Sist men inte minst 1 msk socker för att förhöja smaken.
  7. Låt allt koka ihop i ca 10 minuter.
  8. Strö över hackad persilja och servera med valfri pasta
  9. Länk till tomatsås:(http://www.matklubben.se/recept/tomatsaas_grundrecept_58672.html)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept