Lenas goda fiskgratäng

Ånyo ett recept från min kära dotter som jag inte kan undanhålla er. Dessutom har det varit infört i Expressen (sön 17 april 2006) under Svenska folkets bästa recept. Och då fick jag en fin kokbok. Även de som inte gillar fisk brukar faktiskt tycka om denna gratäng.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fiskfile (kanske inte torsk just nu), rekommenderar varmt Pangasiusfile som är helt underbar
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk hela tomater
  • 1 påse hollandaissås
  • 1 påse bearnaissås
  • Italiensk salladskrydda
  • Citronpeppar
  • Franska örtkryddor

Gör så här

  1. Tina fisken (om fryst) så den kan skäras i bitar, lägg dessa i en smord form och "förkoka" 10 minuter i 225 grader. Krydda därefter fisken med kryddsaltet och citronpepparn.
  2. Hacka löken i småbitar och strö över fisken, ha därefter över tomaterna som "krossas" i handen till bitar, häll sist över spadet som blir kvar., Krydda därefter rikligt med de franska örtkryddorna.
  3. Koka såserna efter anvisningen på påsarna, uteslut fett om du vill ha smalare gratäng (blir gott det med). Blanda såserna och slå över gratängen, grädda i ugnen ca 15-20 minuter.
  4. Servera med ris och grönsallad.

Kommentarer

Ingen rätt som sticker ut. inte speciellt god men den är godkänd..
nu har jag provat detta recept och det var hyffsat gott dock blev det ingen favorit här hemma :-) men kul att ha provat i alla fall. Tack
Använde hokifile' och fräste löken mjuk innan jag gjorde såsen. Blandade i lite färska örtkryddor också, blev jättegott Tack för ett bra recept.
Var tveksam till att blanda Hollandaise- och Bearnaisesås, men det blev mycket gott med alla goda örtkryddor! Hela familjen åt med god aptit, så denna gör vi gärna igen. Tack för receptet! =)
Blev bra gott! Lätt att göra också. Jag använde tilapia filéer.

Liknande recept