Lettisk pumpasoppa med ingefära och smetana.

Lettiskt recept på pumpasoppa med ingefära och smetana.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pumpa (1 kg pumpakött efter urgröpning)
  • 3 morötter
  • 2 lökar
  • 7 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 3 klyftor vitlök
  • Peppar
  • Salt
  • Färsk ingerfära
  • Smetana
  • Sojasås

Gör så här

  1. Öppna pumpan uppifrån med en kniv och gröp ut pumpfrön och det innehåll man lätt får ut med handen. Väljer du att gröpa ur pumpan kan du senare använda den som dekoration, vill du inte detta kan du skära den itu med detsamma. Rensa pumpfrönen eftersom de senare kan användas. Gröp ur pumpan med en matsked så mycket du kan få av pumpköttet. Skär morötterna i bitar. Koka upp vattnet och salta.
  2. Stek löken och tillsätt i det kokande vattnet pumpaköttet, morötterna, den stekta löken och vitlöken. Salta och peppra efter behov. Tillsätt ingefäran men var försiktig eftersom för mycket ingefära ger en väldigt stark smak. Jag blandar ungefär 1 tsk finhackad ingefära på 1 kg pumpakött och tillsätter senare färsk ingefära om smaken ännu inte är för stark. När soppan kokt ihop sig efter ungefär 20-30 minuter blanda allt i en mixter och häll tillbaka soppan i kastrullen.
  3. Koka upp soppan igen och tillsätt grädde och mera ingefära efter behov. Servera med smetana och sojasås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…