Leverpanna med bacon och champinjoner

Gottigott för alla leverälskare! Brukar laga den ibland när jag är ensam. Övriga familjen delar inte min förtjusning i lever. Det som blir över brukar jag frysa in.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hg bacon
  • 4 hg ungnötlever eller annan lever som du tycker om
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 hg färska champinjoner eller 1 brk champinjoner i vatten
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 msk äkta soya
  • Persilja

Gör så här

  1. Klipp eller skär baconskivorna i strimlor och stek dem i en stekpanna.
  2. Tag upp dem och låt dem rinna av.
  3. Skölj och skiva champinjonerna, eller slå av vattnet av de konserverade.
  4. Skär levern i strimlor. Vänd dem i vetemjöl blandat med salt och vitpeppar. Det är enklast att ha mjölblandningen i en plastpåse som du skakar om leverstrimlorna i.
  5. Bryn först leverstrimlorna i baconfettet.
  6. Lägg sedan i champinjonerna och fräs dem med levern en stund. Tillsätt vatten och soya.
  7. Späd ev. med mer vatten om det behövs. Koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  8. Strö över baconstrimlorna och klipp rikligt med persilja över. Servera med kokt ris eller potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr