Lime -och chililax

En enkel och god laxrätt för både vardag och fest!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g fryst hackad spenat
  • 1 lime
  • Chilikrydda
  • Salt
  • Fem sorters peppar

Gör så här

  1. Börja med att tvätta limefrukten och riva skalet fint och pressa ur saften i en skål. Blanda crème fraiche och hackad spenat. Krydda med chilikrydda, salt och fem sorters peppar efter smak och tycke.
  2. Smörj en ungssäker form och bred ut crème fraichesåsen i botten. Lägg laxfiléerna ovanpå och sätt in i ugnen, 200 grader, i ca 20 minuter eller tills fisken är genomstekt och har fått fin färg.
  3. Ät med en god sallad och potatis, kokt, bakad eller rostade klyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept