Limekyckling med palsternackswok

Denna goda kycklingrätt marineras i asiatiska smaker och serveras tillsammans med en läcker grönsakswok. 353 kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer à ca 150 g
  • 4 limefrukter
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g palsternackor
  • 1 stor morot
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 röd chili
  • 2 salladslökar
  • 2 msk olja
  • ½ dl torr sherry
  • 1 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Pressa tre limefrukter. Blanda limesaft, vitlök, vitt vin, 1 msk honung, salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen. Marinera minst 30 minuter i rumstemperatur.
  2. Skala och strimla palsternackor och morot. Skala ingefäran och finhacka den. Dela och kärna ur chilin, ta bort stjälkfästet och finhacka den. Riv skalet på den återstående limen och pressa den. Skölj och ansa salladslökarna och strimla dem fint. Sätt ugnens grill på 250 grader.
  3. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i salladslök, ingefära och chili och fräs hastigt. Blanda ner palsternacka och morot, droppa över 1 msk honung och woka 4 minuter. Låt kycklingfiléerna rinna av, lägg dem på ett galler och grilla i ugnen 4 minuter på varje sida. Kontrollera att filéerna är genomstekta, grilla annars några minuter extra.
  4. Häll sherryn över grönsakerna och blanda ner buljongen. Låt sjuda cirka 7 minuter på svag värme och smaka av med salt och limesaft. Strö över limeskal och servera till den grillade kycklingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@axell

Pollo Limonello

God pastarätt som i finlänska matbloggar fått mycket uppmärksamhet efter att restaurangen Bar no 9 publicerat receptet på deras mest beställda maträtt i en…

@marre73

Kycklinggryta med sting

Denna gryta gjorde jag åt många personer och den gick åt. Alla ville ha receptet tänkte därför dela med mig till fler. Hoppas ni…