Lindas kalla räkpaj

Jättegod paj!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 125 gram kesella lätt
  • 50 gram flytande margarin
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 1 kg räkor (med skal), hackas (fast utan skal förstås)
  • 1 brk krabba, 200 gram eller crabbsticks, hackas
  • 2 brk röd kaviar á 60 gram
  • ½ dl finhackad gräslök
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 krm italiensk salladskrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • Till garnering:
  • Räkor
  • Dill
  • Citron

Gör så här

  1. Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.Låt vila i kylen minst 30 min.
  2. Klä en pajform (24 cm i diameter) med degen.
  3. Grädda skalet i 200 grader tills det ser färdigt ut.
  4. Du kan självklart göra vilken pajdeg du själv känner. Ta din favorit, och fyll med denna goda fyllning!
  5. Blanda ihop ingredienserna och lägg fyllningen i kallt skal. Garnera med räkor, dill och citron.
  6. Ställ i kylen en stund innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ros

Skaldjurspaj

Tips till pajen Grunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt.…

@lisa35

Räkpaj

Alla som blivit bjudna på denna paj älskar den! Superenkel och snabb att tillaga.