Lingon sill

Är god och enkel att göra. Sillen får en fin färg av rödlöken och lingonen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill (420 g avrunnen 210 g)
  • Lag
  • 15 svartpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,75 dl vatten
  • ½ dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Skölj sillen.
  2. Skär den i mindre bitar och lägg i en glasburk.
  3. Krossa svartpepparkornen.
  4. Skala och skiva rödlöken.
  5. Koka upp vinäger,socker och vatten.
  6. När det kokat upp och sockret är upplöst, ta av kastrullen från plattan och lägg i svartpepparn, rödlöken och lingonen.
  7. Låt sedan lagen kallna.
  8. Häll den sedan över sillbitarna.
  9. Sätt på locket och låt stå i kylen minst ett dygn före servering.
  10. Sillen är godast efter 1 - 2 dagar i kylskåpet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept