Lins- och rödbetssallad med chévre

Klassiska kombon chévre och rödbeta tolkad i en färgstark skål. Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl kokta belugalinser
  • 600 g små rödbetor
  • 250 g körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 1 msk hackad timjan
  • 200 g getost av chévretyp
  • 150 g blandade salladsblad
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dressing:
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • Servering:
  • Surdegskrutonger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna. Lägg rödbetor och tomater på en bakpappersklädd plåt och blanda med 1 msk olivolja, timjan och ½ tsk salt. Ställ in mitt i ugnen ca 40 minuter, eller tills betorna är mjuka.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen. Krydda med 1 tsk salt.
  4. Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och 1 krm salt och ½ krm peppar i en bunke.
  5. Fördela i 4 skålar. Toppa med krutonger och ringla över dressingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…