Linspudding

Ett väldigt otippat recept ... En vegofierad blodpudding. En riktig barndomsklassiker i vegetarisk tappning. Riktigt gott och läckert!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl valnötter
  • 500 g kokta gröna linser
  • 2 dl rödbetsjuice
  • 1 dl ljus öl eller buljong
  • ½ msk mörk sojasås
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • 2 tsk torkad mejram
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 krm kryddpeppar
  • 2 krm mald nejlika
  • 2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Servering:
  • Stekt rökt tofu
  • Lingonsylt
  • Eventuellt vitkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra eller olja och mjöla en brödform, 1½ liter.
  2. Mixa valnötterna fint i en matberedare. Häll ner de kokta gröna linserna och mixa alltihop till en hyfsat slät puré. Skrapa ner i en skål och blanda ner rödbetsjuice, öl eller buljong och sojasås.
  3. Vispa sedan ner rågmjölet. Hacka den gula löken och äpplet fint. Vänd ner tillsammans med mejram, ingefära, kryddpeppar, nejlika, salt och vitpeppar.
  4. Häll ner smeten i den förberedda formen. Täck med aluminiumfolie och grädda i 40 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Skiva linspuddingen i skivor och stek gyllenbruna i lite rapsolja.
  5. Servera linspuddingen med knaperstekt rökt tofu, lingonsylt och eventuellt vitkål.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…