Ljummen bönsallad med dill & pepparrot

Lev ännu godare och gör en middag i veckan helgrön. Här är vår älskade potatis som får vårfräscha smakkompisar. 282 kalorier per portion 12 g fett 7 g protein 34 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 1 kruka dill
  • 8 rädisor
  • 2 röda knipplökar
  • 3 tomater
  • 300 g blandade färska bönor, tex. sugarsnaps eller haricots verts
  • ½ påse salladsmix á 80g
  • ½ dl färskriven pepparrot
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm socker

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten 10-15 minuter. Plocka och grovhacka dillen. Lägg dillstjälkarna i potatiskastrullen.
  2. Skölj, ansa och skiva rädisorna tunt. Ansa och skiva löken.
  3. Skölj och skär tomaterna i mindre bitar.
  4. Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av och håll bönorna ljumma. Blanda potatis, dill, rädisor, lök, tomater och bönor på ett fat.
  5. Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla den över salladen.
  6. Salta och peppra och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…