Ljummen bulgursallad med kikärter och avokado

Mustig vegosallad med härliga smaker!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 4 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 burkar kokta kikärter, á 410 g
  • 1 avokado
  • 150 g fetaost
  • 70 g rucola, 1 påse
  • Dressing:
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp. Koka äggen ca 7 minuter. Spola med kallt vatten, skala och halvera dem.
  3. Gör dressingen. Vispa ihop 2 msk olja, senap, vinäger och 2 msk vatten. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda hälften av dressingen med bulgurn.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket i 1 msk olja. Häll över krossade tomater och tillsätt vinäger. Låt koka ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner avrunna kikärter och låt dem bli varma.
  5. Skala, halvera och kärna ur avokadon. Lägg bulgur i botten på en tallrik. Lägg på kikärtsblandning, halverade ägg, skivad avokado, tärnad fetaost och rucola. Ringla över resten av dressingen och servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…