Ljuvlig tonfisklasagne

Min pojkväns favoriträtt! En smakrik variation på den klassiska lasagnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 555 g tonfisk i olja (3 konservburkar)
  • 1 lök
  • Smör till stekning
  • Vitlökspulver
  • Citronpeppar
  • Salt
  • ½ tsk muskotnöt
  • 50 g smör
  • 3 msk mjöl
  • 9 dl mjölk
  • 200 g gräddfil (1 burk)
  • 100 g fryst spenat
  • 12 lasagneplattor
  • 200 g körsbärstomater
  • 150 g mozzarella eller gräddost
  • 75 g blåmögelost

Gör så här

  1. Lägg lasagneplattorna i blöt så de mjuknar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en lasagneform.
  2. Tärna löken och bryn den i smöret. Tillsätt tonfiken och stek någon minut. Krydda med vitlök, peppar, salt och muskot.
  3. Smält smöret i en kastrull (helst teflon) och tillsätt mjölet. Stek i någon minut. Tillsätt mjölken lite i taget så att såsen inte blir klumpig och rör kraftigt hela tiden. Häll i gräddfil och spenat. Rör tills spenaten har smultit. Om såsen blir för tjock, tillsätt mjölk. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda tonfisken med såsen. Lägg ett tunt lager tonfisksås på bottnet av lasagneformen. Lagra sedan turvis lasagneplattor med tonfisksås, halverade körsbärstomater samt blåmögelost. Det sista lagret skall sluta med tonfisksås och tomat. Utanpå det skall osten läggas.
  5. Grädda lasagnen 30-40 minuter. Om lasagnen ser ut att bli svart kan man täcka den med folie. Låt lasagnen stå i 10-20 minuter innan servering så den stadgar sig.
  6. Servera med kokta bönor och blomkål.
  7. P.S. variation fås med att tillsätta olika örter. Dill eller persilja har gått utärkt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…