Löjromsgravad sill

Till jul, påsk, midsommar eller när som helst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 filéer av inläggningssill
  • 2 msk 24% ättika
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Sås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl filmjölk
  • 2 msk fransk senap
  • 1 finstrimlad rödlök
  • 50 g löj- eller ishavsrom

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i bitar. Blanda ihop lagen och låt sillen "dra" i minst 6 timmar.
  2. Häll bort lagen och låt sillen rinna av.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen och varva med sillbitarna.
  4. Behöver minst 1 dygn i kylen innan den är färdig att ätas!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Hot cross buns

Engelska bullar som man äter till påsk. Gärna rostade med smör. Det kyrkliga korset på toppen av bullen, förstärker man med lite kristyr.

@mrsc

Pretzel

Receptet har katolskt ursprung och serveras i bl a. södra Tyskland under påsk. Numera kan man köpa både salta och söta pretzel som streetfood…

@eery

Möckelsill

Första gången jag åt det här var hemma hos min mosters svärmor. Jag var bara tvungen att få receptet. Passar både till jul, påsk…